- NLP - KONSALTING - EDUKACIJA - OSOBNI RAZVOJ -

   "ICI Coach Training":

   Prijava za trening ...
  
   kontakt:
   Šemsudin Zaimović
   semsudin@yahoo.com
   GSM: ++ 387 61 135 184
................................................................................................................................
Coaching je zanimanje 21. vijeka.
Već se bavite ili želite započeti profesionalno bavljenje Coachingom?
Želite poboljšati svoje performanse kao i performanse svojih uposlenih?
Ovo je edukacija za vas.
Upoznajte se sa procesima i Coaching tehnikama te postanite licencirani Coach i nosilac prestižnih međunarodno priznatih ICI Coaching certifikata.
................................................................................................................................
"ICI Coach Training"
................................................................................................................................

Agencija "Slapovi znanja" u saradnji sa  ICI (International Association of Coaching-Institutes) iz Berlina organizuje 12- to dnevni:

"ICI Coach Training"

Zašto pohađati ICI Coach certifikovani trening:

Ono što je danas itekako postalo aktuelno i sve više uzima maha je Coaching. Kažu da je to zanimanje budućnosti i barem na primjeru Hrvatske i Srbije se vidi da Coacheva ima sve više i više, kao i da potražnja za njima raste iz dana u dan. Ono što je u okruženju bilo juče kod nas obično bude sutra.
Takođe i kod nas se pojavljuju Coachevi iz raznih oblasti (life, business, sport ...) ali to su većinom ili samoproglašeni coachevi iza kojih ne stoji niko, ni jedna organizacija niti imaju coaching edukaciju ili često cochevi sa sumnjivim certifikatima online edukacija odnosno vikend seminara. Vremenom će se i ova oblast urediti tako da će se znati ko je ko i kakvu edukaciju posjeduje i koji kvalitet nudi.

Završili ste NLP:

Ukoliko imate u planu da se bavite Coachingom u nekom budućem periodu ili vas zanima ova oblast onda evo prave ponude za vas, pogotovu zbog toga što ste već završili cca 60% edukacije neophodne za sticanje zvanja Coach prema standardu International Association of Coaching Institutes (ICI) Berlin.
Prema curriculumu ICI Berlin da bi neko stekao certifikat "Coach, ICI" potrebno je da pohađa edukaciju u trajanju od 220h u periodu od 30 dana. Pored propisanog broja sati potrebno je odraditi i određeni broj coaching sesija i položiti certifikacijski ispit kako je predviđenom curriculumom.

Curiculum za sticanje zvanja "Coach, ICI" sastoji se od 220h kroz period od 30 dana i to:
  • NLP Practitioner edukacija u trajanju od 130 h/18 dana,
  • ICI Coach Training u trajanju od 90 h/12 dana.

O ICI Coaching asocijaciji:

Trening se održava prema standardu međunarodne Coaching asocijacije - International Association of Coaching Institutes (ICI) sa sjedištem u Berlinu.

Trening "Coach, ICI" vodi Šemsudin Zaimović, prvi Coach master trener u BiH i jedan od tri Coach master trenera u regionu koji prema standardima ICI imaju pravo realizovati edukacije za sticanje Coach, ICI certifikata.

ICI Berlin je jedna od vodećih svjetskih coaching asocijacija trenutno prisutna u 58 zemalja svijeta gdje se prema istom standardu edukuju coachevi raznih nivoa i profila.

Osnovna razlika između ICI Berlin i drugih sličnih asocijacija i organizacija koje nude coaching edukacije je ta da ICI Berlin ima svoj curriculum i svoje trenere te nakon završetka edukacije na jednom mjestu stičete zvanje i certifikat.

Kod drugih edukacijskih kuća, pohađate edukaciju i stičete potvrdu da je edukacija u skladu sa standardima neke od coaching asocijacija, te da možete ukoliko ispunjavate uslove određene coaching asocijacije aplicirati za njihov certifikat.

Organizacija i termini treninga:

Trening u trajanju 90 h kroz period od minimalno 12 dana.

Trening je podijeljen u 5 modula (4 modula intenzivnog rada plus završni 5 modul integracija znanja, ispit i certifikacija).

Svaki modul traje tri dana i to petak 17-20h, subota 9-17h i nedelja 9-16h i okvirno se održava jednom mjesečno.

Certifikacija:

Na kraju treninga polaznici polažu certifikacijski ispit koji se sastoji iz 2 dijela. Oni koji polože ispit stiču zvanje "Coach, ICI" certifikovano od strane International Association of Coaching Institutes (ICI).

Certifikati:
  • Licencirana potvrda o pohađanju edukacije izdata od strane Agencije "Slapovi znanja", članice ICI Berlin,
  • Certifikat - "Coach ICI" - ukoliko ispunjavate uslove.

Uslov za sticanje certifikata "Coach, ICI", završen Coach, ICI trening i edukacija NLP Practitioner u mimimalnom trajanju 130 sati.

Sadržaj treninga:

Istorija coaching-a, područje primjene, odakle dolazi, šta pruža? Razlike između coaching-a i sličnih zanimanja? Područje kompetencija; U kojim područjima imam kompetencije da pružim podučavanje? Kojim ciljnim grupama želim da se obratim? Gdje i kako želim da zauzmem poziciju na tržištu? Zadaci coach-a u skladu sa neuro logičkim nivoima. Stav coach-a. Etički standardi coaching-a. Osnovne kompetencije coach-a. Postavka i proces coaching-a. Sticanje klijenta, pozicija coach-a, prva sesija (pojašnjavanje ishoda, dogovori i psihološki ugovor). Osvrt na odnos između coach-a i klijenta. Prikupljanje informacija i pojašnjenje ishoda. Postavljanje ciljeva. Strategije, metode, intervencije, ekologija, povratne informacije i ispravke. Strukturiranje pojedinačnih sesija i cjelokupnog procesa. Pisanje dokumentacije slučaja. Fleksibilnost u bezizlaznim situacijama. Primjena tehnika sa treninga NLP Practitioner u procesu coaching-a. Razvoj, učenje i primjena novih strategija. Coaching u vezi sa konfliktima, strategije u rješavanju konflikata. Konstelacije …

Cijena treninga:

Redovna cijena treninga iznosi 1550 KM po polazniku.

  • Kompletna uplata cca 10% popusta 1400 KM
  • 50 % uplate ostalo na rate 5 % popusta 1470 KM - 750 KM + 180 KM (4 rata)
  • Na rate 1550 KM - prijava i akontacija 225 KM (15 %) + 5 rata po 265 KM min 10 dana prije početka modula

(Uplate na rate uz potpisivanje ugovora o edukaciji. Uplate po dogovorenoj dinamici i datumima max. 10 dana prije početka modula).

U cijenu pohađanja treninga uključeni su svi neophodni materijali, osvježenja u pauzama, certifikat na našem i engleskom jeziku.

Trener:

Šemsudin Zaimović, Life i Business Coach, Coach master trener akreditovan i priznat od strane ICI (International Association of Coaching-Institutes). Trener poslovnih vještina, NLP master trener akreditovan i priznat od strane NLP-IN (International Association of NLP Insitutes) i ECNLP (European Community for Neuro-Linguistic Programming).

Šemsudin Zaimović, prvi Coach master trener u BiH i jedan od tri Coach master trenera u regionu koji prema standardima ICI imaju pravo realizovati edukacije za sticanje Coach, ICI certifikata.

Posjeduje bogato iskustvo u radu sa ljudima, upravljanju i menadžmentu te edukaciji odraslih osoba. Radi 1 na 1 i grupne sesije iz oblasti Life i Businees Coachinga.Vlasnik agencije "Slapovi znanja" koja pruža usluge edukacije, coaching-a i osobnog razvoja.

Pored direktnog rada ("in-house") sa zainteresovanim kompanijama u posljednih 15 godina nudi i javne-otvorene treninge/seminare kako u vlastitoj tako i/ili u organizaciji sa zainteresovanim partnerskim fimama na području cijele BiH, te sa Privrednim komorama Kantona Sarajevo i USK Bihać kao i Sarajevo Graduate School of Business.

U proteklih 15 godina konstantno održava seminare, treninge i radionice na osnovama NLP-a u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH. Do sada je u BiH realizovao preko 10 grupa kompletnog NLP Praktičarskog treninga kao i prvu grupu certifikovanih Coach-eva po ICI standardu.