Komunikacija i komunikacijske vještine
................................................................................................................................
U organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona Bihać 19. i 20.02.2008.godine održan je seminar na temu "Komunikacija i komunikacijske vještine".

Cilj seminara je ukazati na značaj komunikacije kako u privatnom životu tako i u funkciji unapređenja poslovanja.

U toku seminara polaznici su upoznati sa naprednim tehnikama NLP-a koje se koriste u svrhu poboljšane komunikacije. Prepoznavanje blokirajućih ponašanja, posljedice loše komunikacije, problemi u interpretaciji, prepreke u komunikaciji, prepoznavanje i korištenje reprezentativnih komunikacijskih sistema, aktivno slušanje, reframing, rapport, pasivno, agresivno i asertivno ponašanje, samo su neke od tema o kojima je bilo riječi u toku ova dva dana.

Akcenat je postavljen na lični razvoj pojedinca kroz razumjevanje komunikacije. Uspješan pojedinac, sretna porodica, zadovoljan poslodavac.

Fokusiranost na cilj, izoštrenost čula i fleksibilnost izbora ponašanja su osnovne poruke ovog seminara. Predavač na seminaru je bio Šemsudin Zaimović, certifikovni trener Neuro-Lingvističkog Programiranja.

Izvor PKUSK ...
KONZALTING - EDUKACIJA - OSOBNI RAZVOJ
       NEKE OD NAŠIH AKTIVNOSTI:

  • povratak na sadržaj ...